Spinns Smurftips #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2022-04-16 · View Comments

10 egenskaper hos en bra företagsblogg - Pr-byrån bakom kulisserna
Tack för puff!

SVT är bäst på pr… eklam?
Det här gör mig så… frustrerad och trött. Att det är på detta vis som reklambranschen ser på PR, det förstår jag, men kalla det “Bästa marknadskampanj” eller något i den stilen i så fall. Om man får tro det här så skulle ju reklambyråerna vara bättre på PR än vad PR är…

Suck. Jag vet i alla fall vad PR är för något och vilket nytta den gör och jag tänker ägna en betydande del av min konsultgärning åt att “bringing the RELATIONS back into public relations”. Och just det, för den som har missat, så tillhör IMPACT och REACH en förlegad tid.

Blogguppror på intranät med missnöjda anställda
“Förändrade HR-policies har skapat uppror på Infosys. HR-chefen får tusentals negativa kommentarer på det hon skriver i sin intranätblogg och därför har ett team på 6 (!) personer skapats för att moderera reaktionerna.”

Grupperna på LinkedIn - en outnyttjad resurs
“LinkedIns grupper är bland det mest användbara i verktyget tycker jag. Det är inte användbart bara för att knyta nya kontakter med människor med samma intressen och hålla koll på vad som skrivs inom olika ämnen - det ger också en möjlighet för företag att på ett väldigt enkelt sätt starta egna grupper för områden som de vill äga. Framförallt för B2B-företag kan det vara värdefullt eftersom det finns en stor relevant anändarbas på LinkedIn, som till viss del skiljer sig från andra forum. LinkedIns användare befinner sig ofta i karriären och har ofta beslutsfattande roller på något sätt. De kan vara inköpare av produkter och tjänster eller viktiga påverkare, som t ex oberoende konsulter.”

Avoiding Greenwash and Its Dangers
“The rest of Ogilvy’s handbook shares some best practice ideas on executing a green campaign and beyond. While those buried in the green branding world may recognize many of the stories, there are some good gems even for the most knowledgeable, and a helpful framework for all.”

Har nu satt ett datum och en plats - den 13 december 2021 på Antigua, Karibien.
Äntligen! :)

Framtidens internkommunikation?
Intressant klipp via Jeanette Fors.

Ning’s Bubble Bursts: No More Free Networks
Lite jobbigt förstås. Sett ur PR-branschens perspektiv är det tråkigt om branschforumet PR of Sweden får försämrad funktionalitet som en följd av detta, i synnerhet då forumet nu på riktigt börjar skapa värden för dem som finns där. Det tipsas om jobb och utbyts kunskap på bra sätt.

Men egentligen så är det inga problem så länge Ning fungerar bra - jag har inga problem med att betala en slant i månaden för Premium. Även om till exempel Jacob Lapidus visar fint stöd http://twitter.com/jacoblapidus/statuses/12238376918 så skulle en medlemsavgift skapa en medlemsorganisation och jag tycker att det ger fel signaler, allra helst till de medlemsorganisationer som redan finns.

Nej, just nu är det väl mest det att jag skulle behöva ta reda på mer exakt vad som gäller och därefter behöver jag kommunicera klart och tydligt till medlemmarna att allt kommer att ordna sig - men det hinner jag inte göra förrän nästa vecka egentligen. Klart jag kan kasta i väg ett mejl, men jag vill helst ha något vettigt att säga först.

Jag har ju pratat med Jeanette Agnrud på Sveriges Informationsförening om att få hjälp med att snygga till forumet rent grafiskt, kanske är det dags för ett sådant grepp nu? Och skavisamtidigt passa på att flytta från http://profsweden.ning.com till http://www.profsweden.com?

Nå, det får bli helg först så jag får fundera ett tag, sedan agerar jag på måndag. Så får det bli.

Skvaller-twittrare om svenska PR-branschen
Det är inte jag! :)

Twitter / På Restaurang: Hört att Cohn & Wolfe fick …
Men se där, vad är det här för skvaller då? Någon som vet om det stämmer?

Mandarva Mörner om A sustainable plan #Berghs
Mer PR för Berghs.

Goda råd om ledarskap!
“Tänk så mycket nytänkande och kreativitet vi går miste om i alla organisationer som lägger locket på och stänger in den värdefulla kunskapen som till exempel skulle kunna ge nya kunder, fler besökare, högre vinst eller bättre arbetsmiljö.”

Ja, och varför stanna vid att ställa frågor? Uppmuntra dem som har specialistkunskaper att dela med sig av dem i såväl traditionella som nya medier!

Stiftelsen Friends väljer Greatness PR för Almedalen 2010
Great för Greatness! Sorry, ska inte ordvitsa mer…

De tar hem Telias pr-pitch
“TeliaSoneras PR-pitch, som berör samtliga dotterbolag i Sverige, är avgjord. Förutom att befintliga leverantören Prime får förlängt kontrakt är stora vinnarna Springtime och Cohn & Wolfe. Jung är också med på ett hörn, men endast kring Halebop.”

Agency söker juniorkonsult/PR-assistent #nyttjobb
Ännu en öppning för en junior.

Spotify-love
“And just when I thought everything was perfect, he Premiumed me.”

DigitalPR omvärldsanalyserar [2022/04/13]
I vanliga fall RSS-läser jag, men i dag var jag in på Niclas Strandhs blogg och råkade se att jag blivit listad i fint sällskap under rubriken “Inspiratörer”! Tack som fan och right back at ya! :)

Vilket påminner mig om att jag behöver göra en rejäl översyn av mina bloggrullar - det var länge sen nu.

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://www.skrymta.se Skrymta

    Egen domän för PR of Sweden låter förstås bra. Allt kostar men det går kanske att lösa gemensamt utan att det blir medlemsorganisation.
    My recent post Ett globaliseringsproblem

  • http://twitter.com/joelpallvik @joelpallvik

    Håller med dig angående F&B:s guld. Den känns lite lökigt att de belönas med ett guldägg i pr-kategorin för kampanjen mot Steve Jobs för att han skulle godkänna SVT Play som Iphone-applikation. Här snackar vi ett tacksamt ämne. Det är ungefär som att… "Svenska folket kräver att solen går upp på morgonen!".

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.