31

by Doktor Spinn on 2021-08-30 · View Comments

När jag fyllde tio så trodde jag att jag skulle bli vuxen. När jag fyllde 20 så trodde jag att jag skulle få klart för mig vem jag var. När jag fyllde 30 så trodde jag att jag skulle bli nöjd. Allvarliga ambitioner, minst sagt. Lite för allvarliga, skulle det visa sig.

Jag har nu fyllt 31. Att fylla 31 är inte som att fylla 27, 28 eller 29 - det är… annorlunda.

Som twentysomething handlade så mycket om att duga till, bli hörd, bli hel. Det tog tio år att bli. Hårt arbete. Hård fest. All in, all the time. Tusentals tecken varje dag. Fyllda skrivböcker, en efter en. Trött ibland? Stanna upp. Andas. Sortera.  Öka.

vidare.

Men 31 är just… annorlunda. 31 kom till mig med en insikt.

Det handlar om att leva och det är du själv som måste göra det. Jag kan inte fatta att det skulle ta mig tre decennier att fatta just det! Riktigt starka personer är inte starka för att de saknar tvivel eller för att de tar precis allt på stort allvar:

Riktigt starka personer är starka för att de har modet och passionen att våga följa sitt hjärta.

En sådan person är jag - egentligen. För jag vet inte hur det gick till exakt när jag förvandlades en intellektuell och distanserad person - jag är egentligen handlingskraftig och passionerad! På något sätt verkar jag ha anammat en i det långa loppet opassande  roll i syfte att duga till, bli hörd, bli hel.

För det är helt sant att jag känner att jag bara har visat världen 2 procent av vad jag går för. Och att det finns 98 grymma procent som ingen sett. Så, det blir mitt löfte till mig själv för det kommande året; jag ska verkligen se till att vara modig nog att våga följa mitt hjärta och temperament, sådant det nu är.

Att leva är att våga, det blir mitt motto för 31. Nu kör vi.

PR-nyheterna

{ 2 comments }

Daniel (1 comments) 2021-08-30 at 07:23

Jag vill bara säga att jag känner igen det där. Väldigt mycket. Fyllde själv precis 31 och det kändes som hjärnan gjorde en u-sväng, checkade av vad som hade hänt i livet hittills, gjorde en u-sväng tillbaka igen med en helt annan inställning.

Jag hänger på ditt leva-våga-motto och kör på nu. Stenhårt.

Doktor Spinn (496 comments) 2021-08-30 at 08:52

Åh tack för att du delar din tanke i en kommentar, det är det som gör det roligt, i synnerhet när det gäller personliga tankar!

Comments on this entry are closed.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

<img src="http://www.