Jag bor i Stockholm, men ursprungligen kommer jag från Sundsvall. I Sundsvall finns fortfarande mycket, där finns familj, vänner och platser av betydelse. Så även om jag numera kallar Stockholm för “hemma” har jag med jämna mellanrum anledning att återkomma till denna norrländska stad mellan bergen.

Det är trevligt att återvända, för all del. Men varenda gång - utan undantag - så inträffar samma sak:

Någon jävla Jonne dyker upp och börjar helt opåkallat att berätta hur satans kasst det är att bo i Stockholm. Stressen. Uteliggarna. Avgaserna. Förorterna. Och då står jag ändå där, rakt upp och ned, medan denna person spyr ur sig allt sitt förakt rakt i ansiktet på mig.

Själv har jag bott på båda ställen och vet vilken håla Sundsvall faktiskt kan vara emellanåt. Om inte annat för alla Jonnar som bor där, alla avundsjuka och trångsynta tölpar som på sin höjd trängts vid middagstid på Drottninggatan, ätit glass i Gamla stan och köpt åkband på Gröna lund.

Det är okej att inte gilla Stockholm, skiter väl jag i om inte annat. Däremot är det inte okej att förolämpa en människas hem helt jävla opåkallat. Det är inte okej att försöka bolstra de egna komplexen på min bekostnad. Åtminstone inte utan konsekvenser.

Nästa gång detta händer mig kommer jag att explodera. Nästa gång kommer jag att tala om för vederbörande vad jag tycker om deras skitiga lilla skorstenshåla!

Similar posts:

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.