Diverse dumpat

by Doktor Spinn on 2022-02-18

Alldeles kort bara:

  • Tittade förbi Guldmusen igår, IT-tävlingen där årets stjärnskott utses. Träffade en del bekantingar. Trodde att Spotify skulle vinna ett pris, men det gjorde de inte. Däremot vann Googles Nicklas Lundblad, överraskande men bra eftersom han värnar ett fritt internet.
  • The Pirate Bay-rättegången: Spektakel är verkligen ett bra ord. Att ställa en sökmotor till svars för brott som en hel generation begår dagligen är som att ställa Google till svars för att deras bildsök ofta landar på upphovsrättsskyddat material. Och man behöver väl inte vara jurist för att kunna skilja på stöld och kopiering?
  • För ett klokt PR-resonemang kring vad som står på spel, såväl affärsmässigt som kommunikativt, läs Erik Lakomaas gästpostning hos Christian Engström.
  • I morgon ska jag tala för en begåvad församling om just The Pirate Bay. Tänker lägga krutet på en dimension som ofta inte framkommer, nämligen själva analysen av rättegångens ekonomiska och idéhistoriska betydelse.
  • Medievärlden postar ett exempel på hur journalister inte ska använda Twitter. Roligt exempel.
  • Ordnade en afterwork i fredags för unga PR-konsulter som jag känner, plus lite sociala medier-fans och entreprenörer. En del avbokningar, men vi blev 15 personer i alla fall! Nästa AW blir den 20 mars.
  • Jag har anmält mig till Disruptive Media den 5 maj.
  • Däremot missar jag Stockholm Social Media Lunch - igen. För då är jag i Paris!
  • Kolla in kombinerade satsning på en blogg och ett nyhetsbrev: Word-of-mouth Newsletter. Jag gillar den samlade mikrobloggsströmmen som kan sorteras per PR-byrå med det träffande namnet Ankdammen! Just nu är det bara jag, Anders Sjöman och Patrik Lockne som syns, men jag ska ta och samla ihop oss som kommunicerar via Twitter, för vi är ju faktiskt många fler på företaget som gör det.
  • När jag för ett antal år sedan hängde på e-postlistan YoungPRpros (ja, detta var innan Facebook), så var NYC-konsulten Peter Shankman en flitig och kreativ skribent. Och så häromdagen hittade jag HARO - Help a reporter out. Det här liknar den idén som låg bakom Olle Ahnve-hashtaggen #semar.

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , , christian engström, , , , , , , , , upphovsrätt, .

Relaterade postningar

{ 4 comments… read them below or add one }

Olle Ahnve (12 comments) 2022-02-18 at 14:58

Din länkkärlek känner inga gränser, Jerry :). Låt detta bli en inspiration för hela den svenska sociala mediasfären.

Ja HARO var faktiskt en del av inspirationen (Twitter-gubben micropr som ska koppla ihop pr och journalistas är också en del av inspirationen) till #semar.

Annika Lidne (5 comments) 2022-02-18 at 17:05

Hej Jerry,
Kul att du kommer på Disruptive Media-konferensen - och tack för länken! Men det är den 8 maj. Det vore ju tråkigt du dök upp fel dag!

Hälsningar

Annika

Doktor Spinn (362 comments) 2022-02-18 at 20:13

@Annika: Oops, uppmärksamt där. Sist fick jag sneaka mig in under antagen identitet; det hade ju varit snöpligt om jag gått dit fel dag på det.

@Olle: Måste vara digitala vårkänslor, antar jag. Och apropå något HELT annat: I morgon är det ju lurre, eller hur?

Johan Lipecki (9 comments) 2022-02-19 at 00:09

Japp, Medievärldens postning var förstås ett klockrent exempel på hur man inte ska göra. Det som inte lyfts fram är dock hur väl motparten skött sig i konfliktsituationen och samtidigt verkligen fått igenom sin ursprungliga poäng, game-Set-Match, Tack för den televerket!

Bra länk, god underhållning och en bra poäng — najs! :)

Kommentera gärna!

Previous post: Betatest av Second Opinion

Next post: Amen

<img src="http://www.