Vad fan händer, Cision?

by Doktor Spinn on 2022-03-23 · View Comments

Vad är det som händer med Cision egentligen?

Jag förstår det helt enkelt inte, möjligheterna för att ta en position som generiska förvaltare, bevakare och distributörer av företagsinformation är ju enorma. Istället säljer de ut för en spottstyver (25 miljoner för 300 anställda) och satsar på sin mediedatabas och utskicksmotor för pressmeddelanden.

Om vi ska tolka detta så ser Cision att framtiden handlar om att pusha ensidig information till en databas med mottagare. Jag är tveksam, men ser förstås gärna att jag får svar på tal.

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , omvärldsbevakning, , , , , , , , .

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://pr20.wordpress.com/ Kristofer Björkman

    Håller helt med, Jerry. Jag är själv väldigt förvånad. Men å andra sidan, läser man deras årsredovisning så har Monitor och Analys varit ett sorgebarn, som visat röda siffror länge, medan - Plan och Connect - däremot och märkligt nog lämnat bra bidrag. Om jag förstått saken rätt. Jag kan inte tolka det annat än att de inte ser något ljus i tunneln för förstnämnda kärnverksamhet, varför en avyttring ansågs nödvändig för att få nordiska verksamheten på rätt köl.
    Å andra sidan så har ju deras “bredd” varit en av deras största konkurrensfördelar. Vad ska de nu konkurrera med? Gamla mossiga Plan- och Connect-tjänster. Nej, vi kan nog räkna med en rejäl uppryckning. Ska själv blogga om det, så får vi se om vi får några kommentarer. Har också frågat Ciscion-vänner på Twitter, vad som är på G, men inte fått någon reaktion.
    Infopaq däremot är mycket glada :-)

  • http://pr20.wordpress.com/2009/03/23/blodande-cision-avvecklar-karnverksamhet/ Blödande Cision avvecklar kärnverksamhet « Newsdesk PR 2.0

    [...] “Vad fan händer, Cision?” skriver Jerry Silfwer (Springtime), “Cision säljer halva bolaget” skriver Dagens Media. “Cision halveras” skriver Resumé. Och - ja - faktum är att verksamheten som Cision nu avyttrar står för mer än hälften av såväl personal som intäkter i Norden och Baltikum. Den avyttrade verksamheten har cirka 300 anställda, och intäkterna uppgick till cirka 240 miljoner kronor under 2008 i Norden och Baltikum. Att jämföra med det som blir kvar i denna region (Plan och Connect-verksamheten, dock med bibehållen Monitor- och Analyze-verksamhet i Finland och Litauen) med ca 225 anställda och intäkter som under 2008 uppgick till cirka 205 miljoner kronor. [...]

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.