Jag var på branschrådets årsmöte i Sundsvall igår. Jag är rätt nöjd över att vara invald, jag tror det beror på att jag är knuten till Informations- och PR-programmet och säkert också på mitt PR-bloggande.

Sammankallande var Ann T. Ottestig som är rektor för utbildningen. Byråsidan representerades av mig och Bertil Flodin från Gullers Grupp, men roligast var nog att träffa representanter från den offentliga sidan och få ta del av hur det är att verka som informatör i just den världen. Eftersom jag inte har jobbat med den offentliga sektorn i någon större utsträckning så var det extra intressant.

Trots att jag inte är någon veteran i branschen så har jag engagerat mig i branschfrågor en längre tid och därför var det riktigt tillfredsställande att få ge uttryck för alla de synpunkter jag har - och faktiskt känna att dessa synpunkter får gehör.

I år diskuterade vi huvudsakligen inriktningen för PR-forskningen (kommunikation i organisationer) och mina förslag var:

  1. Vilka är de interna ambassadörerna i en organisation? På vilket sätt påverkar de sin omgivning? Hur påverkar man dem?
  2. Nya generationer med nya kommunikationsmönster tar allt större plats i organisationerna på arbetsmarknaden. Vilka effekter har detta för den interna kommunikationen?
  3. Hur standardiserar man på bästa sätt effektmätningen av en organisations kommunikationsinsatser? Vilka KPI:er (key performance indicator) ger rättvisande resultat?

Andra bloggare om , , , , .

Similar posts:

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

{ 2 comments… read them below or add one }

PaljettenQ (39 comments) 2021-09-30 at 22:40

Om något helt annat …. du har inte hittat någon som vill göra loggan åt dig? Har ju nyfiket väntat på att tävlingen ska avgöras och du träder fram med en ny look ;)

Reply

Doktor Spinn (463 comments) 2021-10-01 at 15:44

hate to disappoint, men just nu är jag mätt på att försöka ordna och fixa. Jag gjorde ju ett ganska ambitiöst försök som gick i stöpet, det blev bara stökigt och fult. Eftersom jag inte kan programmera tog det mig rätt många timmar, så nu är jag lite off, faktiskt.

Så, därför kommer jag att sitta still i båten ett tag och fokusera på texterna. Dock fick jag tre fina förslag, även om kanske ingen av dem riktigt funkar. Får se hur jag ska belöna dem som ansträngde sig!

Reply

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.