Surftips

by Doktor Spinn on 2021-07-20

”Snart tar alla betalt på nätet” - Reklam & Media - E24.se
Spännande kommentarer - en hel del avdemriktigt kloka. Vem äger nyheten? Ska Google indexera betalt innehåll?

Slumpnavigator
Hur väl behärskar du den sociala webben? Ja, det blir allt viktigare för arbetsgivaren att ställa frågan, men hur värderar man de svar man får?

1969: Månraketen tystade tvivlarna
Min kollega och därtill kusligt allmänbildade kollega Bertil Myhr skriver initierat om hur befängda konspirationsteorierna kring månlandningen är. Men jag, som alltid har älskat konspirationsteorier, vägrar ge mig. När austronauterna placerar den amerikanska flaggan på månens yta, hur kan det komma sig att flaggan fladdrar i vinden? Det för tankarna till Kents vackra låt “När det blåser på månen”!

Techcrunch vs Twitter - en sammanställning
Sammanställning av snaskigheterna!

Mest kommenterat

1 Tweet

PR-nyheterna

{ 4 comments… read them below or add one }

2 Viktoriansk (2 comments) 2021-07-20 at 14:13

Jag ger mig inte angående betalt/ickebetalt. Min tes är att gratissamhället istället är den kommande normen och att vi bara kommit halvvägs dit. Speciellt om man ser till reklamsidan, där ju en mycket stor del av arvodeskakan fortfarande ligger, där tycker jag att den tydligasten trenden är att man går mot branded content/branded entertainment. Detta pratade Zeus Jones (www.zeusjones.com) och Jonas Söderström (www.planning.se) om redan 2006, men som vanligt tar det ju ett tag innan stora idéer realisers.

Min andra poäng, om det är så att tesen håller, är att om de klassiska nyhetsmedierna börjar ta betalt för sitt innehåll innebär det att företagens förutsättningar att bjuda på brandat innehåll (om än objektivt) i stället för reklam blir än mer gynnsamma.

Eller i klarspråk: om DN och SvD kostar pengar finns helt plötsligt anledning för mig som konsument att läsa “Volvonyheterna” om det är bilar jag är intresserad av.

3 Doktor Spinn (382 comments) 2021-07-22 at 13:06

Sorry för sent svar, men nu har jag drämt till med en mastodontpostning på ämnet med mina utgångspunkter! :)

4 Doktor Spinn (382 comments) 2021-07-22 at 13:07

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post: Annonsör/Konsument

Next post: Surftips

<img src="http://www.