Mats Ryd: Priest PR experimenterar!

by Doktor Spinn on 2021-10-28 · View Comments

Jag är överlycklig över att kunna presentera en utförlig kommentar från Mats Ryd på Priest PR kring den intressanta diskussion som uppstod kring postningen Viktig SEO-fråga till experterna.

På Priest PR är vi mycket positiva till allt engagemang och all den feed-back som vårt enkla publiceringsverktyg på priestpr.com genererat.

När vi startade Priest PR satt vi inhyrda hos en mediebyrå som vi samarbetade med. Mediebyrån hade en ständig uppmaning till sina kunder - att spara en liten del i sin mediebudget för rena experiment då medielandskapet snabbt förändras och utvecklas. Vi är varken utpräglade SEO-experter eller haft en målsättning att skapa en kliniskt perfekt SEO-produkt. Däremot har vi velat utforska SEO-området ur ett flerdimensionellt PR-perspektiv, så som mediebyråns kunder uppmanades att testa och laborera med sin marknadsföring.

Idén för publiceringsverktyget bygger på ett tips från Christian Rudolph, som också initialt intresserade oss för SEO genom en gemensam kund. Tipset var att vi att integrera en blogg på vår hemsida för att generera content till den. Vi spann vidare på tanken och snart hade idén med en fri tjänst för publicering av pressmeddelanden utvecklats. Med rätt kontakter för programmering var kostnaden inte nämnvärt större än bloggintegrationen. Vi fick också en betydligt mer individuell tjänst.

Initialt handlade vår satsning om att generera kvalitativt content på vår hemsida men vi såg snabbt även ett flertal andra möjligheter där både publicitet och debatt ingick. Vi ville också, förutom en ren service, etablera en kontakt med främst mindre bolag som idag inte nyttjar tjänsterna från de etablerade distributionsföretagen.

Vad gäller debatten om att multipla publiceringar av identiskt content kan motverka syftet, så är vi väl medvetna om problematiken och uppmanar användare att i möjlig mån publicera unikt material. Vi följer dock med intresse de blogginlägg och trådar som skrivs om ämnet i denna stund.

Vi är också fullt medvetna om att vår tjänst är okomplicerad och saknar en hel del önskvärd funktionalitet så som taggning, publicering av bilder, möjlighet till kommentarer, spridning med mera. Om vi väljer att gå vidare med utvecklingen kommer vi att fokusera på att underlätta för en dialog och interaktion kring det publicerade innehållet. Alla tips och tankar är välkomna.

Tveka inte att kontakta mig på mail eller telefon - eller kom förbi Bredgränd 6 för en kopp kaffe.

Mats Ryd
0733 106 100
[email protected]
Priest PR

Tusen tack, Mats! Och om det finns fler där ute som har tankar och diskussioner att dela med sig av - tveka inte att skicka mig texten!

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://uffeesssaltgruva.blogspot.com/ Uffe Stridsberg

    Kanonblogg Jerry! Varför har man inte fått info om detta förr? Det är nog bara du som är bra på PR…

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.