Viktig SEO-fråga till experterna

by Doktor Spinn on 2021-10-22

Uppdaterat: Arbetar du med PR så är Simon Sundéns postning måste-läsning! Om du publicerar pressmeddelanden på andra sajter, har du avlistat det egna pressrummet från sökmotorerna?

Priest PR tar första steget att öppna upp och låta registrerade användare publicera pressmeddelanden på deras sajt. För en skrika-högst-byrå så torde det ligga nära till hands med ombuds-PR, så varför inte bidra med lite Google-juice?

Genomförandet är väl sådär om jag får leka recensent, kanske främst för att Google straffar duplicate content och även för att det efter år av tjat om det sociala pressmeddelandet inte finns några spår av dessa lärdomar. Gissningsvis har tänket inte kommit så långt vad gäller taggar, pinglistor, korskopplingar, nofollows och starka permalänkar heller. Allt är i beta dessa dagar, jag vet, but I’m just saying.

Men själva grundidén att som PR-byrå aggregera material från frivilliga uppladdare känns spännande - det kan i förlängningen skapa en relation till potentiella kunder och det är därtill en väldigt enkel tjänst med låg TCO! Ur det perspektivet ett mycket intressant initiativ, inte sant?

Därför undrar jag: Hur skulle ett PR-företag kunna använda den egna sajten som verktyg för att kunna skapa verkliga SEO-värden för frivilliga företag?

Och just den frågan skulle jag vilja ställa till de SEO-experter som står högst på min lista just nu:

Några korta visdomsord, antingen här eller ännu hellre på egen plattform skulle uppskattas stort!

“Ping” goes the WP! :)

Uppdaterat: Simon gör ett viktigt påpekande om artikeln i Dagens Media, Nikke funderar vidare och Jesper svarar med video.

Relaterade postningar

5 Tweets

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Content aggregation as a method for SEO : SEO 101 - by jesperastrom.com
2021-10-22 at 22:49

{ 13 comments… read them below or add one }

4 Christian Rudolf (16 comments) 2021-10-22 at 21:30

Spontant tyckte jag nog att det var en bra grej Priest gjorde. Anledningen är inte nödvändigtvis SEO mässig. Den är websocial vilket på lång sikt är bra SEO.

Sedan finns det ngra praktiska problem att lösa. Det är tex duplicate content, precis som du säger, när folk lägger upp pressreleaser som redan publicerats på newsdesk.

Samtidigt så verkar google inte bry sig så mycket om den problematiken just nu så det verkar vara tuta och köra om du har en stark sida(vilket inte priest har)

Jag är mitt inne i en annan grej men jag är inte färdig med detta ämnet! Jag tycker nämligen problemställningen är intressant men svaren är verkligen inte självklara!
Christian Rudolfs senaste postning: Mina tre entreprenörstips!

Reply   More from author

5 Jonas Lejon (2 comments) 2021-10-22 at 21:57

Jag gillar idén! Allt nytänkande och kreativt är bra att testa anser jag

Reply   More from author

6 Jesper Åström (18 comments) 2021-10-22 at 22:49

Mitt svar kommer alldeles strax finnas tillgängligt. Det klippet från Matt Cutts som jag hänvisar till ligger i min bloggpost samt ute i infoboxen på YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=PPhU2YqLGwY

Här är min post: http://jesperastrom.com/seo-101/content-aggregation-as-a-means-for-seo
Jesper Åströms senaste postning: 10 questions for the SEO consultant to answer

Reply   More from author

8 Simon Sundén (4 comments) 2021-10-23 at 09:07

Det här är en intressant frågeställning, men som är väldigt mycket större än vad man direkt kan tro.

Den tangerar nämligen att gå in på hur det är med MyNewsDesk och alla andra liknande tjänster. Jag återkommer med en längre bloggpost om allt detta.

En snabb fråga först, vad menar du med “frivilliga” företag? :)
Simon Sundéns senaste postning: Bing & Google integrerar Real Time Search - nästa utmaning för SEOs

Reply   More from author

10 Jesper Åström (18 comments) 2021-10-23 at 09:42

Simon… ska vi verkligen öppna den “heliga gralen”… haha… :D Skriver du ditt så postar jag mitt inlägg i det temat på online-pr… Men jag vet fortfarande inte om jag vill öppna den dörren… burr…

//J.
Jesper Åströms senaste postning: Content aggregation as a method for SEO

Reply   More from author

11 Simon Sundén (4 comments) 2021-10-23 at 10:00

Jag har suttit och klämt kring het gröt nu länge. Det är alltså lika bra att öppna på burken för det är en intressant diskussion :)
Simon Sundéns senaste postning: Bing & Google integrerar Real Time Search - nästa utmaning för SEOs

Reply   More from author

12 Doktor Spinn (399 comments) 2021-10-23 at 12:34

Wow. Det här är stort. Vad du precis har förklarat är verkligen nyttigt för många i PR-branschen och på beställarsidan att höra.

Ponera att Priest PR inte har satt noindex på sitt pressrum, då innebär det, under förutsättning att sökmotorerna lyckas identifiera duplicate content, att de faktiskt straffar företagets egna release.

Jag tror att många PR-byråer som funderar på att sätta upp egna “MyNewsdesk”-tjänster behöver förstå att de blir tvungna att sätta “noindex”, vbilket innebär att de INTE får sälja till sina kunder med “Google-argumentet”.

Vidare så behöver ALLA företag som vill dra nytta av MyNewsdesk soom tung/viktig publiceringsplattform, om jag förstått detta rätt, se till att sätta “noindex/nofollw” på sitt EGET pressrum.

Ojojoj…

Stort TACK till dig Simon och er andra - det här lär ge eko i PR-korridorerna…

Reply   More from author

13 Simon Sundén (4 comments) 2021-10-23 at 12:48

Postar mitt svar till dig här också så att alla PR-personer som läser här hör :)

För att tydliggöra detta så går det inte sätta noindex på pressmeddelanden på MyNewsDesk. Det är ett önskemål från min sida att man ska kunna göra det men det går som sagt inte idag.

När det gäller Priest PR skulle jag inte vara så orolig. Det pressrummet är så dåligt optimerat (identiska titlar mm.) så de kommer inte ranka högt i sökresultaten. Där kommer företagens egna att ranka högre, om man optimerat sitt egna pressrum vill säga. :)

Alltid glad att ge lite eko i PR-världen. Precis som att alla som arbetar med SEO har mycket att lära av PR så gäller det omvända - dvs. att PR-personer och byråer behöver lära sig mer om SEO.
Simon Sundéns senaste postning: SEO-värde & problem med publicering av pressmeddelanden

Reply   More from author

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post: Sjöbusen med pipan

Next post: Christian Rudolf om SEO-PR

<img src="http://www.