Spinn PR-googlar!

by Doktor Spinn on 2021-08-24

En sökning på “pr” och “konsult” på Google innebär att man hamnar hos mig som översta sökträff:

En sökning på “public relations” på Google och sidor på svenska innebär att den översta sökträffen är den Wikipedia-artikel som jag skrev för något år sedan.

En sökning på orden “pr” och “sweden” på Google innebär att PR of Sweden, det webbcommunity som jag grundat, landar som översta sökträff.

Relaterade postningar

3 Tweets

PR-nyheterna

{ 16 comments… read them below or add one }

2 Nikke (13 comments) 2021-08-25 at 00:19

Snyggt jobbat där Jerry! Andra exemplet kanske är lite krystat, men de övriga två visar med all önskvärd tydlighet det jag tjatar om helat tiden.
När plattformen är rätt så handlar sökmotoroptimering till största delen om att Google gillar text och rätt rubriker/title-texter.

Om vi tar exemplet [PR Konsult] så placerar sig din sida etta av ca 177 000 sidor enligt Google och det gör den även om man skriver ut sökfrasen som PR-konsult: http://www.google.se/search?hl=sv&q=PR-konsult

De som tjatar om externa länkar för att placera sig bör ta en titt på vilka sidor som länkar in till ditt inlägg: Det är bara fyra stycken!
http://302.se/2W4 (Egentligen tre eftersom Researcher-sidan inte finns kvar längre.) Däremot så har din egen sajt 22 länkar till blogginlägget: http://302.se/2W5

Nu kommer andra att invända att du ju faktiskt har en stark domän? Och visst har du det. Det har du därför att du skriver ofta och intressant och inte gömmer det du håller på med. Jag gillart!
Nikkes senaste postning: Svininfluensan

Reply   More from author

3 Judith (6 comments) 2021-08-25 at 00:35

Congrats!!
Judiths senaste postning: Ford, Volvo eller en kanske en Twitter-buss?

Reply   More from author

4 Doktor Spinn (406 comments) 2021-08-25 at 01:03

Thanks! Var bara tvungen att hosta upp en skrytpost! :)

Vi måste se till att springa på varandra någon gång, förresten. Känns som om det vore dags!

Reply   More from author

5 Doktor Spinn (406 comments) 2021-08-25 at 01:46

Tack för proffsiakttagelser, Nikke!

Det jag går igång på är att jag faktiskt gör ett avtryck, att mitt tyckande och mina insatser spelar roll. Det blir som ett kvitto på att man finns, liksom (därav nöjdheten över Wikipedia-artikeln).

Om man får tigga åt sig ETT gratisråd från dig Nikke - vad skulle det vara då? Jag har funderat på underrubriker och så där. Eller kanske metatagga enskilda postningar?

Reply   More from author

6 Nikke (13 comments) 2021-08-25 at 07:43

Två får du.

Mettatagga och kör sedan med WP similar posts
Ta bort Nofollow från Hem-länken i topp-menyn. (Det fixar du i Thesis Options.)

Underrubriker är toppen förstås, men främst i längre texter och främst för att de faktiskt underlättar läsningen.
Nikkes senaste postning: Svininfluensan

Reply   More from author

7 Judith (6 comments) 2021-08-25 at 07:52

Ja, jag tycker faktiskt att det börjar bli hög tid att ses!
Judiths senaste postning: Ford, Volvo eller kanske en Twitter-buss?

Reply   More from author

8 Jesper Åström (18 comments) 2021-08-28 at 14:42

@Nikke - Jag vet inte vad du syftar på. Att man skriver rätt är en förutsättning för att synas. Att få hemlänkar är en förutsättning för att ranka. Får du 4 länkar från bra webbplatser/semantiskt korrekta/auktorativa sidor, är dessa länkar värda mer än 4000 skitlänkar. Det handlar dock fortfarande om länkar för att ranka. Länkar från rätt sidor, inte vilka länkar som helst.

Sidans optimering = gör så att google hittar dig
Länkar till sidan = gör så att google rankar dig

//Jesepr
Jesper Åströms senaste postning: Institutional brands vs. user generated brands

Reply   More from author

10 Nikke Lindqvist (2 comments) 2021-08-28 at 14:57

@Jesper - Javisst. Du har helt rätt. Men vi pratar om ett område där det finns sidor med otroligt mycket fler externa länkar än vad Jerry har! Det alla glömmer är det enorma värdet av interna länkar!

Jag ser allt fler bevis på att det interna länkarbetet, i många fall, och i synnerhet på starka domäner, är minst lika viktigt, om inte viktigare, än externt länkfiske.

Det Jerry kan utnyttja här, är att han har många länkar in till andra delar av sajten. De behöver inte komma till just de sidorna som han har skrivit om ovan.

Reply   More from author

12 Jesper Åström (18 comments) 2021-08-28 at 15:09

Aha… du menar så… well… det har jag inga som helst betänkligheter kring. Dvs. LSI. Kan du visa Google att du är en auktoritet på ett ämne - antal inlägg, frekvens, semantisk helhetstäckning, externa inlänkar och deras sidors innehåll - så har du en fördel framför en webbplats med uteslutande dåliga externa inlänkar. Det är samma sak som gör att forum rankar väl. De innehåller väldigt mycket information om ett smalt ämne på ett brett sätt. (hmm.. hur konstigt lät nu inte det där)

Men när pushing comes to shoving så är det länkarna som fäller avgörandet. 1. Vem länkar, 2. Hur många länkar, 3. Vad står det på den sida som länkar, 4. Vilka andra sidor är den sidan som länkar, sammanlänkad med… (och jag tar inte med ankartexter här för de är inte alls lika viktiga som tidigare… )

//Jesper
Jesper Åströms senaste postning: Institutional brands vs. user generated brands

Reply   More from author

13 Simon Sundén (4 comments) 2021-08-28 at 15:19

En lite uppdatering här. När Nikke pratar om metatagging är det nog bäst att utgå från att tagga META Description.

Det är bra mycket viktigare än META-Keywords :)
Simon Sundéns senaste postning: När mor börjar läsa tweets

Reply   More from author

14 Nikke Lindqvist (2 comments) 2021-08-28 at 15:31

Tack för förtydligandet Simon!

Om ankartext (den länkade texten) - Värdet av ankartexten må ha sjunkit på externa länkar, men jag är helt övertygad om att den är av helt avgörande betydelse för de interna länkarna.
Nikke Lindqvists senaste postning: Apple godkänner Spotify-appen

Reply   More from author

15 Jesper Åström (18 comments) 2021-08-28 at 15:46

@Nikke - Det beror helt på vilken sida som länken sitter på. Dvs. sätter du en site-wide internlänk och skriver om varierande ämnen så kommer inte den att hjälpa dig någonting då du kommer få en länk från en mängd sidor med varierad semantisk tillhörighet. En länk med ankartexten potatis från en sida om fisk, en länk med ankartexten potatis från en sida om motorhuvars skillnad från bogvisir, en länk med ankartexten potatis från en sida om försvarsmakten.

Vad är detta för en potatis egentligen tänker Google? Är det möjligtvis en fiskmotorhuvsbogvisirsförsvarsmaktspotatis? Yes.

Från ämnesspecifika webbplatser som din “nikkeindex” kan man site wide länka med exakta ankartexter lite hur som helst då det mesta handlar om seo och webb som ligger fint och relaterat. Från en företagswebbplats eller konsumentwebbplats blir det bra mycket trixigare.

Nu ser jag dock i ditt första inlägg att du skrev om “relaterade poster”. Indeed! Men jag sparar det jag skrev ovan så att ingen missförstår det hela och börjar SW-länka en massa exakta ankartexter bara för att skapa många interna referenser till en viss url.

//Jesper
Jesper Åströms senaste postning: Institutional brands vs. user generated brands

Reply   More from author

16 Doktor Spinn (406 comments) 2021-08-28 at 16:33

Nu jävlar hoppas jag på en fin SERP-placering nästa gång någon googlar “fiskmotorhuvsbogvisirsförsvarsmaktspotatis”. Har dock en känsla av att det kommer att vara jag som googlar….

Reply   More from author

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post: DIY Support Flowchart

Next post: Smurftips

<img src="http://www.