Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-08-10

Tele 2 och flatraten
Niclas Strandh gör ett intressant utspel (och nej, då menar jag inte det mot modebloggarna, för övrigt en diskussion jag tyckte blåste upp till en vattenglasstorm). Han ställer en öppen fråga till operatörerna på en egen plattform. Vilka kommer att “hitta igen” hans fråga? Vilka har en kundtjänst fräsig nog att plocka upp bollen? Är de beredda på att battla varandra i kommentarerna?

Det här är framtiden tror jag, och den är här nu. Företag och myndigheter måste arbeta distribuerat med sin kundtjänst och de som engagerar sig i diskussionerna måste vara social media naturals i det att de behöver kunna förhålla sig fritt nog till det egna företaget och inte föra sig som stelbenta corporate assholes. Fortsättning följer?

Breathing New Life into Virtual Worlds
Kolla in diagrammen för intressanta visualiseringar.

Allt du bör känna till om sommarens nyheter
di.se har listan.

Naturvårdsverkets jätteupphandling klar - Dagens Media
“På pr-sidan skrevs avtal med Westander, Guller Grupp, Sund, The Story Lab, Vox, Strandberghaage, Begriplig PR, Nordisk Organisaitonskommunikation och mediegruppen Marklund & Sandelin.”

Gammalt möter nytt
Detta kan utveckla sig till en superintressant diskussion. Mindpark förvandlas till en tankesmedja för den nya tiden och blir på så sätt en potentiell maktkoncentration. Journalistik ska reflexmässigt misstänkliggöra och ifrågasätta maktsfärer - och det gör RvdB. Han ser att den nya tidens intellegentia på detta sätt befäster och förstärker sina relationer. Så långt gör RvdB bara sitt jobb.

Men frågan är hur trovärdig journalisten och sedermera bloggaren RvdB kan vara - han har ju en historia av att mucka gräl med bloggare (eller vad sägs om den klassiska rubriken “Bloggare är kastrerade journalister”) - och har ju i och med detta varit en av Sveriges tidigaste och flitigaste länkbetare. Och hur opartisk kan han vara som granskare när Mindpark på det här sättet faktiskt blir en viktigare hub för svensk mediedebatt än vad Dagens Media är?

Jag själv har ju länge efterlyst en mer djupgående och mervärdesskapande PR-journalistik och med handen på hjärtat undrar jag om inte Mindpark-gänget kommer att leverera detta med större ackuratess än vad branschpressen lyckats med hittills.

Den enda gången branschmedierna visat intresse för den här bloggen var när jag skojat om hur vi PR-konsulter kompenserar det faktum att vi sällan får stå i rampluset med att ta betalt - vilket de ville publicera utan humordelen. Helt okej, sa jag, bara människkor förstår att det var med glimten i ögat, eller att ni länkar tillbaka så att människor får det sanna sammanhanget. Citatet publicerades aldrig.

Skulle de “nyttiga idioterna” på Mindpark behandla mig och andra branschrepresentanter annorlunda? Jag tror det - i alla fall om jag säger kloka saker, vilket jag försöker göra. De skulle sannolikt låta mig tala till punkt åtminstone - ja, till och med uppmuntra mig att göra det.

I vilket fall är jag just nu meest nyfiken på att se hur RvdB svarar - om han nu gör det. Jag hoppas att han gör det, för det är god journalistik att ifrågasätta och granska alla potentiella maktkoncentrationer. Fortsättning följer?

Monetize The Audience, Not The Content
Tre besök gratis, sedan kostar det. det är väl okej, men då får man se till att avregistrera sig från allt vad sökmotorer heter med någon sorts cookie-lösning, för det skulle skapa oerhört mycket badwill om sökbart innehåll inte går att komma åt.

Snackis
TV-journalisten Lina tipsar om ett potentiellt grävjobb. Men det låter känsligt.

Public Relations Pros Must Be Social Media Ready
Men det visste vi ju, eller hur?

Fick nytt jobb viasin blogg - Sundsvall - www.st.nu
… och så det obligatoriska eftersäljet! Way to go, Jonas!

Tillsammans 2.0 - eller hur kapitalet kapar Almedalsbloggen
Viktig postning om än obekväm.

Social CRM – Mer sälj på webben!
Spännande!

Mats Bergstrand till JKL
Oj, vilken värvning!

Vann 20 miljoner- dog en dag senare
Den sista fracken har inga fickor. Lev i dag.

Sex snabba tips för att få din tråkiga produkt eller tjänst att synas
Enkla och bra tips.

Jag räknar med dig på Pecha Kucha #15
Hör mycket positivt om den där skumma grejen som göteborgarna har för sig, Pecha Kucha. Det låter studentikost, men det verkar vara någon sorts kreativ get-together. Kålle å Ada goes TED, typ. Kan någon förklara?

The summer of 2009 is coming to an end. Let’s meet this autumn!
Kolla in schemat för höstens föresläsningar av Johan Ronnestam och boka in dem!

Tänk om Flashback var en tidning
“Tänk om de haft en tidning. Snacka om att Aftonbladet och Expressen hade fått svårt att hålla tempot.”

Facebook är mainstream – fråga min mamma!
Teknik är fantastiskt ibland!

Mest kommenterat

1 Comment 4 Other Comments

PR-nyheterna

{ 2 comments… read them below or add one }

1 evelina (17 comments) 2021-08-10 at 19:44

smurfpunkt 15:
Jerry, jag räknar som sagt med att du kommer till Gbg nån nång och kör en Pecha Kucha performance, kanske redan i höst…

Gillar din “Kålle å Ada goes TED”-spekulation men faktum är att Pecha Kucha-rörelsen är global och just nu sprider sig runt till världens större städer, kolla in: http://www.pecha-kucha.org/

Lär äv finnas i Sthlm, men tycks inte lyfta tak och spränga väggar som eventet gör i Gbg: http://www.pecha-kucha.se/

2 Joakim Jardenberg (12 comments) 2021-08-11 at 02:40

Nere i kommentaren till min kommentar till RvdB startar Jerry en mycket intressant diskussion. Den behöver föras. Problemet med att ha med Rolf som en del i den diskussionen är att han alltid tittar snett på de sammanhang han själv inte är en del av. Vi är många som minns hans listknäck, och det är samma grundtes han driver nu. Skillnaden är ändå att det faktum att allt sker inför helt öppen ridå nullifierar en stor del av hans resonemang. IMHO, alltså.

This comment was originally posted on FriendFeed

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post: Oh, top 100 PR blogs!

Next post: Smurftips

<img src="http://www.