De 12 bästa PR-postningarna 2009

by Doktor Spinn on 2021-12-31 · View Comments

Vilka PR-postningar drog mest trafik (RSS-läsandet oräknat) under 2209? Jag har sammanställt dem här:

Sorti
Strax efter EU-valet hoppar jag av mitt engagemang som piratpartist och rådgivare. I en postning försöker jag mig på att förklara varför.

Spinns SSWC-postning
Sweden Social Web Camp var fantasktiskt och sannerligen ett minne för livet. Beställde också hem den fina antologin!

Det centrala nervsystemet på webben
Jag har ju under året trummat på om att vi verkligen måste sluta hylla den virala marknadsföringen. I en ganska lång postning försöker jag förklara hur information sprids kontrollerat i det sociala ekosystemet.

Spinns Spotify-listor
Jag är ju en sådan där person som satt med bandaren beredd på REC och PLAY varje helg när Kaj Kindvall lotsade oss igenom veckans Tracks-lista. Spotify är därför en revolution för oss blandbandsmakare! Jag önskar bara att jag visste hur många som har någon av mina listor i sin spelare.

Opinionsbildning 2.0
I en besserwisser-postning tar jag bladet från munnen och berättar för hela det politiska etablissemanget om hur den sociala webben blir en naturlig del och en förlängning av det politiska arbetet. Jag vet faktiskt att den här texten letade sig långt in maktens korridorer.

Viktig SEO-fråga till experterna
Med den här postningen startades en viktig debatt om “duplicate content”, något som för PR-branschen har stor betydelse när det gäller aggregering och publicering i flera olika pressrum. Frågan hänger fortfarande lite i luften; experterna har sagt sitt och gjort det med tydlighet, men hur svarade branschen?

En whiteboard hemma
För att bättre kunna tänka fritt skaffade jag mig en whiteboard - hemma. Och i samband med detta försökte jag tänka fritt kring huruvida jag behöver terapi eller dylikt.

10 regler för din Moleskine
PR-konsulter bör sporta Moleskines och i en bestämd men vänlig postning lägger jag ut texten om varför.

Den perfekta webbnärvaron
Elias Betinakis på Intellecta ställde frågan till tio av webbens främsta tänkare om hur den perfekta digitala närvaron skulle kunna se ut. Självklart gjorde jag mitt bästa för att ge klok input tillsammans med de andra i denna supersmarta skara.

Vill/Kan
Vilka ska egentligen representera företaget på den sociala webben? Många knuffar ut en ovillig vd eller en krängig presstalesperson. Släpp det, dammsug organisationen efter social media naturals istället, människor som kan och vill kommunicera och skapa relationer digitalt. Ge dem sedan resurser, mandat och aktiv coaching, annars blir det bara kosmetika.

Förslag på PR-litteratur
Skyll dig själv att du frågade, liksom. Men det här är ett praktiskt hantverk, ett intellektuellt varje-dagjobb och ett integritetskrävande rådgivaryrke på samma gång. Så vill du inte skriva pressmeddelanden, sortera pressklipp och sköta telefonen hela karriären, så finns det verkligen gott om litteratur som kan göra dig konkurrenskraftig.

Min digitala närvaro
Jag har ju tjatat en del om vikten av att göra sig själv till en del av det sociala ekosystemet, inte bara som individ och talesperson för en organisation, utan även för organisationen som sådan. Men det är lite pinsamt att läsa den här posten i dag - för så mycket har byggts ut sedan dess!

Spinns FollowFriday
Ärligt talat, jag älskar FollowFriday och är enormt tacksam för alla #FF under året, men jag hann aldrig återgälda - flödet var för massivt och jag skulle definitivt ha missat duktiga nyttotwittrare (Tack Micco Grönholm för bra ord!). Därför tog jag ett samlat grepp, en gång för alla. Och sedan kom ju Twitter-listorna, so I guesss we’re all good now.

Gott nytt PR-år alla!

Uppdaterat: Den här postningen såg säkert lite konstig ut för er som har den i RSS-läsare. Det beror på att jag ställt in den på automatpostning utan att ha skrivit färdigt den - tänkte “det hinner jag göra senare”!

Similar posts:

PR-nyheterna

Comments on this entry are closed.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.