Smurftips

by Doktor Spinn on 2022-01-04

Advertising Comes After Relationships
Amen. Tod Defren slår huvudet på spiken.

How to Touch Your Creative Soul: A Zen View
Skön postning om kreativitet - rekommenderas!

Trender i sosiale medier for 2010
“Hvis 2009 har vært preget av at digitale PR- og reklamebyråer yppet seg mot hverandre ved å gå til angrep på hverandres tradisjonelle territorier, går krigen videre i 2010. Digitale byråer kommer til å prøve å fronte seg som reklamebyråer, og reklamebyråene stjeler mat fra PR-byråene. De som taper mest i denne krigen er uvitende kunder, som blir så uheldig som å havne i hendene av en pseudo ’all-in-one’ aktør.” Håller med - se upp för one-stop-shops!

The Evolution of Social Media and Business
Extremt spännande siffror - antingen ökar det kraftigt eller så minskar det kraftigt. Ingen plain vanilla här inte.

The Evolution of Social Media and Business
Extremt spännande siffror - antingen ökar det kraftigt eller så minskar det kraftigt. Ingen plain vanilla här inte.

Redaktionschefens blogg | SvD
Martin Jönsson om hur han använder Twitter - inget överdrivet, men ändå tydliga kopplingar till att det ska vara nyttigt för verksamheten.

Opinionsbildning 2.0
Jag säger det igen, något kaxigt kanske, men jag tror det behövs. Du bygger 1) ser till att finnas där för dem som söker där de söker och 2) ser till att bygga relationer i horisontalplanet och för att på så sätt skapa förutsättningar för dina ambassadörer att bygga socialt kapital.

Sociala medier ny PR-kanal | IT | SvD
Kvantitet hit och kvantitet dit. Det spelar väl ingen roll hur ofta man delar, det är ju vad man delar var som spelar roll?! Och att politikerna har hela tio-femton år på sig innan sociala medier blir en naturlig politisk kanal? I beg to differ.

Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar.
Brit Stakston resonerar kring framförallt Twitter som politiskt verktyg.

Mannen med gitarren
Det här har inget med PR att göra (eller…?), men jag bara måste bara flagga för Philip Wildenstams underbara texter. Please, skriv en roman Philip - jag bara känner instinktivt att det vore en bok värd mödan, kanske rent av en Douglas Coupland för det svenska 10-talet?

Vad ska du göra av dina böcker?
Frosseri för vinylentusiaster, rimligen. Och jag tror att den fysiska boken kommer att leva kvar - i alla fall hemma hos mig. Men de usla medierna som kasset- och vhs-band, de kan vi ju faktiskt slänga nu.

DIKbloggen
Puffar för den här branschbloggen.

Informationsföreningens blogg | Låt dig inte luras
“Jag lyssnade till branschkollegan Jerry Silfwer häromdagen. Han pratade om vikten av att vi tänker i ordningen lyssna, lära, engagera när det gäller sociala medier. Så sant. Jag vill addera det kanske självklara tänka också. Risken finns att vi av entusiasm, egen eller andras, börjar använda sociala medier utan att veta vilken nytta de kan bidra med i den professionella kommunikationen. Det är viktigt att inte tappa bort analysen.”

Liknande postningar:

2 Tweets

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Tack « philipwildenstam.se | Philip Wildenstam | philipwildenstam.com
2022-01-15 at 08:50

{ 9 comments… read them below or add one }

Brit stakston 2022-01-04 at 17:39

Tack för länktips om min bloggpost! Jag ville dock mest verkligen betona att det handlar om annat än twitter!! Att det handlar om ett förhållningssätt, distribuerad närvaro, vilja att finnas där medborgarna är och diskuterar politik. Och att varje ny kommunikationsform har sin invänjningsperiod….

Reply   More from author

Brit Stakston 2022-01-04 at 18:23

…vet inte vad som hände kommentaren gick iväg två gånger fast inte hela…nytt försök. Jo det jag ville säga avslutningsvis var att min syn på sociala medier och politik mycket rör sig runt tankar om den möjlighet som finns i sociala medier som jag i bloggposten formulerade som:
“Kan man sedan ha förmågan att faktiskt se vilket oerhört kraftfullt verktyg det är för att fånga upp politiskt engagemang skulle vi se en revitalisering av partipolitiken i stort. Men jag undrar om de rådande maktstrukturerna ens vill det. Det kanske är så sorgligt att man bara vill ha fler röster och inte ett större engagemang med fler aktiva medlemmar.”
Summa summarum jag måste varit grymt otydlig om bloggposten uppfattas som ett inlägg om politik och twitter : ) är nämligen så trött själv på att sociala medier reduceras ner till en eller två tjänster. God fortsättning och tack för alla dina matnyttiga länktips!

Reply   More from author

Doktor Spinn 2022-01-04 at 19:04

Tack för förtydligande - det går snabbt i min Google Reader ibland - självklart handlade postningen om mer än politik och Twitter!

Reply   More from author

Skrymta 2022-01-05 at 22:50

Men bandsallad … som är så spännande! Eller inte.

Reply   More from author

Doktor Spinn 2022-01-06 at 02:54

:)

Reply   More from author

Jonas Mauritzson 2022-01-08 at 08:41

Tack för att du länkat till min bloggpost på Informationsföreningens webb.

Reply   More from author

Doktor Spinn 2022-01-08 at 11:10

Tack själv!

Reply   More from author

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.