Veckans PR-länkar som nyhetsbrev

by Doktor Spinn on 2022-01-09

Jo, så här:

Jag kostar ju på mig att rulla igenom Google Reader och kommentera särskilt intressanta postningar och artiklar (tweets märkta #smurftips); inte för att det är till något besvär eftersom det är roligt, lärorikt och inspirerande samtidigt som det till stor del ersätter den tid jag som PR-konsult tidigare behövde lägga på att sitta och bläddra i tidningar.

Men.

Det är ju ändå en insats och eftersom det ändå är en sorts redaktörsfunktion så vill ju jag göra vad jag kan för att bli läst. Dels för att det gör delandet så mycket roligare, dels för att jag på så sätt driver mer relevant trafik till dem jag länkar till, vilket på så sätt ger mig en naturlig plats i det sociala ekosystemet på webben.

Samtidigt är jag inte alls någon förespråkare för idén om att bra bloggande är frekvent bloggande och därför ser jag inget självändamål med att PR-intresserade ska titta in på den här bloggen dagligen - helt ärligt orkar jag inte vara så pass relevant att jag skulle förtjäna dagliga besök. Istället ser jag bloggen mer som en platshållare för “future reference” och som fångstnät för informationssökare via sökmotorerna.

Kanske är det därför som jag älskar RSS? RSS dödar idén om att frekvens skulle vara så himla viktigt, samtidigt som värdet av det jag delar hamnar i fokus. Konverteringen från besökare till RSS-prenumerant tycker jag är ett mycket sympatiskt delmål, helt enkelt (och för övrigt borde fler bloggande företag tänka så!).

Men, hur mycket jag än gillar RSS så är det ju klart att det inte passar alla. I synnerhet i jobbsammanhang kan det vara värdefullare med ett veckobrev i inkorgen istället. Så har jag i alla fall tänkt. Därför har jag lärt mig MailChimp och ordnat så att du alltså kan få alla veckans kommenterade PR-länkar i inkorgen varje fredag morgon istället!

Och om du har några tankar kring innehållet, gärna feedback till mig! :)

Liknande postningar:

1 Tweet

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.