Juicystar07 - en social media natural

by Doktor Spinn on 2022-03-29 · View Comments

Först, fundera över vad du tänker om unga bloggare rent generellt - och kanske modebloggare i synnerhet. Sedan ser du den här videobloggpostningen med 16-åriga Juicystar07.

Har du ändrat uppfattning om (video)bloggare? Antagligen inte. Om du inte tillhör målgruppen så är du säkert måttligt intresserad av att kunna designa dina egna skor. Men du som läser just här är säkert intresserad av innovativ marknadsföring och kanske funderar du över själva idén om att erbjuda en så cool webbtjänst. Kanske kan den där webbtjänsten kopieras på något sätt?

Sluta tänka så. Det leder till fel tankebanor.

Tänk istället på den 16-åriga flickan i videon, Juicystar07. Det är hon som är hela grejen. Inte webbtjänsten. Hon inte bara talar till sin målgrupp, hon är målgruppen. Lägg märke till med vilken enkelhet hon hanterar sina tittare, hur hon pedagogiskt förklarar för dem hur de ska göra och varför och hur hon hela tiden återkommer till sin egen passion för tjänsten.

Betänk sedan att hon med den här videobloggen har haft 450 000 visningar och 90 000 kommentarer. Glömde jag säga det förresten, att Youtube är världens näst största sökmotor efter Google? I förförra veckan hade skosajten 17 000 visningar som bäst och då länkade ändå tunga sajter som TechCrunch och Springwise. Veckan då Juicystar07 spelade in denna vecka fick sajten över 500 000 besök.

Så här skriver Michael Fox på Shoes of prey:

“Clearly we’re big believers in online media, but we’re still in the process of picking ourselves up off the floor after witnessing first hand the fact that a 16 year old YouTuber can deliver us 3 times the traffic in a couple of days that some excellent traditional media coverage has over 5 months.”

Fortfarande samma uppfattning om vad framtidens PR handlar om?

Någon kanske konstaterar att hon är “köpt” (hon berättar ju att detta är en “giveaway video”) och att alla tusentals unga tjejer som inspirerats att formge sina egna skor är dåligt dresserade i källkritik. Det är farligt att tänka på det sättet som marknadsförare i dag. De nya mediernas logik fungerar inte på det sättet - tvärtom.

Det finns tusentals bloggare där ute att välja på, så förtroende är hårdvaluta. Juicystar07 har byggt upp detta förtroende över tid genom att aldrig företräda sådant som hon inte kan stå för. Och det här förstår de unga tittarna. För dem är det självklart att företag skickar erbjudanden och att Juicystar07 enbart förmedlar vidare de produkter hon själv kan stå för på ett transparent sätt.

Det var därför upplyftande att i förra veckan under Disruptive Media Social+Cash få lyssna till unge Mattias Swensson, medgrundare till den populära webbtjänsten Bloglovin.com. Som ung entreprenör har han aldrig “smittats” av det gamla sättet att tänka. Just därför var hans relation till ambassadörsmarknadsföring så uppfriskande självklar.

Vi bygger internet: Mattias Swenson, Bloglovin.com from Pelle Sten on Vimeo.

Både Mattias och Juicystar07 tänker win-win-win mellan företag-bloggare-mediekonsument på ett sätt som för oss lite äldre ibland kan vara svårt att förstå. Så vi får helt enkelt försöka att komma ikapp, även om det verkar svårsmält. Dessutom så växer ju social media naturals inte på träd direkt.

Men kom ihåg, att medan vi diskuterar hur kartan ska se ut, så ritar Juicystar07, Mattias Swensson och deras gelikar om verkligheten - medan vi står mitt i den.

Similar posts:

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Spinns Smurftips #PRofSweden — Doktor Spinn
2021-06-07 at 11:19

{ 0 comments… add one now }

Kommentera gärna!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.