Gästblogg: Om att ha fel och vara glad för det

by Doktor Spinn on 2021-09-28

Gästblogg av Jeanette Agnrud, Sveriges Informationsförening.

I förra veckan var två herrar (i ordets rätta bemärkelse) från Global Alliance här i Stockholm för att diskutera formatet och programmet för World Public Relations Forum 14-15 juni nästa år. Det måste hända snabbt nu, vi måste få upp ett program och ett anmälningssystem och börja marknadsföra ganska snart så att folk kan planera. Det fanns många förväntningar och agendor att få ihop.

Jag erkänner. Jag hade fördomar. Jag trodde att våra bilder av detta event skulle vara så olika att det inte skulle finnas plats för nytänkande format och att vi därför skulle behöva falla tillbaka på idéer som var fräscha någonstans kring mitten på förra seklet. Jag var rädd att konceptet skulle bli internt, navelskådande och oinspirerande.

Jag älskar att ha fel.

Den som tänker komma till Clarion Sign nästa sommar och bara luta sig tillbaka blir besviken. Mer eller mindre konstant deltagande och medskapande kommer att vara förutsättningarna för mötet – före, under och efter. Vi kommer att producera the Stockholm Accords, en utmaning för kommunikatören och den kommunikativa organisationen. Det är nästa nivå, bortom kommunikationsmodellerna – den nya nätverksvärlden kräver det. The network is the message (tack Peder på Kreab som travesterade talesättet).

Vi har inte talare – vi har provokatörer. De kommer att tvinga publiken att tänka till, säga emot och vidareutveckla tankarna om denna kommunikativa organisation. En nyttig övning för en bransch vars mantra stundtals är ”å ena sidan, å andra sidan”.

Sedan kommer Global Alliance i samarbete med andra organisationer mäta hur utmaningen slår igenom i verkligheten.

Funkar det? Inte den blekaste. Det är upp till dig.

Jeanette Agnrud

Sveriges Informationsförening

PS 1. Stort tack till alla som bidragit med namn och tankar kring konferensen. Listan är med vid varje möte och vi använder den hela tiden.

PS 2. Jag kan avslöja vad det kommer att kosta också. 500 euro innan tionde februari, 700 efter. Två dagars konferens och kalas i Stadshuset. Anmälningssystemet snart uppe.

PS 3. Beata Wickbom blir moderator. Hurra!

Relaterade postningar

3 Tweets

PR-nyheterna

{ 3 comments… read them below or add one }

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post: Geek-TV!

Next post: Smurftips

<img src="http://www.